Πιτυρίδα. Εξαφανίστε την με φυσικούς τρόπους!

Θέλεις να βάλεις μαύρο μπλουζάκι και δεν μπορείς, κι όλα αυτά για μια παλιο-πιτυρίδα. Ξέρω ό,τι απαγορεύεται σας σπάει τα νεύρα.
Υπάρχουν λύσεις. Διαλέξτε αυτήν που σας ταιριάζει κι αρχίστε να κοιτάτε τα καταχωνιασμένα σκούρα μπλουζάκια σας με λάγνο βλέμμα. Σας υπόσχομαι πως χωρίς χρήση χημικών, πολύ γρήγορα θα τα φορέσετε.


Μηλόξυδο

Ρυθμίζει το pH της κεφαλής, γι' αυτό αναμιγνύουμε ένα μέρος ξιδιού με ένα μέρος νερού.
Λουζόμαστε κανονικά και μόλις ξεπλύνουμε το μαλλί αφήνουμε το μείγμα που φτιάξαμε να δράσει για 15' λεπτά. Προσοχή μην πάει στα μάτια. Η θεραπεία θα έχει αποτέλεσμα μετά από μια βδομάδα.

Λεμόνι με Γιαούρτι

Φτιάξτε μάσκα με αυτά τα δύο υλικά. Μπορείτε να προσθέσετε μέλι και μερικές σταγόνες από αμυγδαλέλαιο σε περίπτωση που τα μαλλιά σας είναι πολύ αφυδατωμένα. Αφήστε τα για 15' λεπτά. Ξεπλένεστε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μάσκα μέχρι 3 φορές την εβδομάδα.
Όσο γιαούρτι χρησιμοποιήσετε, τόσο χυμό λεμονιού θα προσθέσετε. Το ίδιο ισχύει και για την ποσότητα του μελιού.

Αλόη

Σιγά μην έλειπε ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή, Βάλτε αρκετή ποσότητα απ' τον χυμό της στο κεφάλι σας. Αφήστε την τουλάχιστον για μια ώρα. Το καλύτερο θα ήταν να κοιμηθείτε μαζί της. Απλά την ξεπλένετε με κρύο νερό.  Δεν λούζεστε.
Χρησιμοποιήστε αυτό το θαυματουργό τζελ 2 - 3 φορές την εβδομάδα.


Αποτέλεσμα εικόνας για πιτυρίδα
Πηγή φωτ/φίας: Boro.gr

Μαγειρική Σόδα

Σε βρεγμένο μαλλί βάζετε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και τρίβετε το κεφάλι. Αφήστε την για 1΄λεπτό και ξεπλυθείτε. Δεν χρησιμοποιείτε μετά τη σόδα σαμπουάν. Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο είναι από μόνη της σαμπουάν. Χρησιμοποιήστε την μέχρι 3 φορές την εβδομάδα. 

Ελαιόλαδο ή Καρυδέλαιο

Δείτε ποιο λαδάκι προτιμάτε και πριν το χρησιμοποιήσετε απλά ζεστάνετέ το. Προσοχή σε μια θερμοκρασία που να μπορεί να την ανεχτεί το κεφάλι σας. Κάντε μασαζάκι. Καλύψτε τα μαλλιά με πετσέτα κι αφήστε το λάδι να δράσει τουλάχιστον για 30΄λεπτά. Για μένα, αν μπορείτε να τ' αφήσετε ένα βράδυ ολόκληρο, θα δείτε πιο άμεσα τ' αποτελέσματά του. Για να τ' αφαιρέσετε λουστείτε κανονικά.

Tea Tree αιθέριο έλαιο

Μπορείτε να προσθέσετε στο σαμπουάν σας, σε κάθε 220 γρ. αυτού,  10 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree. Ανακινείστε καλά πριν από κάθε χρήση κι αφήστε να ενεργήσει για 5΄λεπτά. Μπορείτε να λούζεστε καθημερινά από μια φορά την κάθε μέρα.

Μια απλή πιτυρίδα είναι θα σας εγκαταλείψει πολύ γρήγορα.

Πηγή: www.sejat-jasmani.com


Και τώρα...





















καταυγάζω ρ. μετβ.[καταύγασ-α, -θηκα,-μένος] (λογ.) φωτίζω δυνατά, προσδίδω έντονη λάμψη σε (κάτι): πυροτεχνήματα καταύγασαν τον ουρανό ΣΥΝ. καταφωτίζω, καταλάμπω, καταφέγγω ΑΝΤ. κατασκοτίζω, συσκοτίζω, σκοτεινιάζω. - καταυγασμός (ο)[μτγν].
[ΕΤΥΜ.μτγν.<κατ(α)+αυγάζω<αυγή].
Γ. Μπαμπινιώτης



Σχόλια