Πώς ν' αφαιρέσουμε τα φυτοφάρμακα από τα φρούτα και τα λαχανικά μας

Απίστευτο ε; Αντί να συζητάμε για το πώς ν' αφαιρέσουμε εντελώς τα φυτοφάρμακα από τη ζωή μας, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για το πώς ν' αφαιρέσουμε τα εγκατεστημένα πλέον φυτοφάρμακα από τα φρούτα και τα λαχανικά μας.
Επειδή λύση, σύντομα τουλάχιστον, δεν πρόκειται να βρούμε, ας πούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να τρώμε ό,τι θέλουμε χωρίς φόβο και πάθος.
Αποτέλεσμα εικόνας για how to remove pesticides from fruit and vegetables
Αλατόνερο
Μέσα σ' αλατόνερο αναλογίας (5%) ρίχνουμε φρούτα και λαχανικά για 5 έως 10 λεπτά. Μετά τα ξεπλένουμε με καθαρό νερό της βρύσης.
Ξύδι
Φτιάχνουμε διάλυμα με νερό (90%) και ξύδι (10%). Βουτάμε τα σκληρόφλουδα λαχανικά για 15 λεπτά. Μετά τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο, καθαρό νερό της βρύσης. Τόσην ώρα βουτηγμένα τα φρούτα μας σ' αυτό το μείγμα θα μυρίσουν ξυδίλα, ιδανική ιδέα για όσους το απεχθάνονται!
Η λύση αυτή αφορά μόνο τα σκληρά και μη πορώδη τρόφιμα.
Λεμόνι
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το ξύδι απλά εδώ βάζουμε λεμόνι. Αυτό το διάλυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει κάποια πορώδη και εύθραυστα φρούτα και λαχανικά. Δεν ξεχνάμε μετά να τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Σόδα
Ιδανική και γρήγορη λύση. Κάνουμε απαλό scrub και φυσικά την αφαιρούμε με νερό.
Ζεμάτισμα
Βράζουμε νερό και βουτάμε σ' αυτό για λίγα λεπτά τα τρόφιμα μας. Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για λαχανικά που τα μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία και όχι για φρούτα. Μετά ξεπλένουμε με κρύο νερό!
Θα μας αφήσει βίτσιοτο νερό, το βλέπω εγώ.
Ξεφλούδισμα
Άμα βαρεθείτε και δεν θέλετε να κάνετε τίποτα απ' όσα σας προανέφερα, απλά ξεφλουδίστε το φρούτο σας και φάτε το μια και καλή. Α στο καλό πια, ένα φρούτο είπαμε να φάμε. 
Νερό
Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά κάθε φορά έπρεπε να τελειώσουμε με νερό. Το νερό, λένε οι ειδικοί πως αφαιρεί το 60 - 70% των φυτοφαρμάκων. Οπότε κάντε ό,τι θέλετε απλά πλένετε πολύ καλά τα τρόφιμα με καθαρό νερό.

Αδέλφια κοιτάξτε να ευχαριστιέστε τη ζωή σας και μην πολυσκοτίζεστε για πράγματα που δεν μπορείτε να τ' αλλάξετε.
Πηγή φωτ/φίας: www.explorehealthyfood.com



Σχόλια