Φτιάξτε πανεύκολα υγρό σαπούνι χωρίς ποτάσα και μαγειρέματα!

Άλλη μια υπόσχεση που είχε δοθεί ήταν αυτή της κατασκευής υγρού σαπουνιού. Είπαμε οι υποσχέσεις είναι κάτι σαν το τάμα, όταν δίνονται πρέπει να εκπληρώνονται.

Είμαι σίγουρη πως αυτό το σαπούνι, όσοι έχετε αρχίσει να αποζητάτε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής θα σας αρέσει γιατί είναι πανεύκολο να φτιαχτεί και γιατί μπορείτε να του δώσετε ακριβώς τη ρευστή μορφή που θέλετε να έχει.
Μη φοβηθείτε που βλέπετε ολόκληρο κατεβατό ν' ακολουθεί. Είναι γιατί οι οδηγίες που δίνονται είναι δοσμένες με τη μεγαλύτερη και πληρέστερη ακρίβεια.
Δε μ' αρέσει ν' αποτύχετε στην πρώτη σας απόπειρα. Αν διαβάσετε το κείμενο με προσοχή προτού ξεκινήσετε την κατασκευή του είμαι σίγουρη πως θ' αναφωνήσετε όλοι σας ΕΥΚΟΛΑΚΙ!

Πόσο θα 'θελα να 'μουν από μια μεριά και να δω τη χαρά σας κάθε φορά που θα σαπουνίζετε τα χέρια σας μ' ένα δικό σας κρεμοσάπουνο.

Πάμε για την κατασκευή. 


Τι θα χρειαστούμε


  • Μια μπάρα σαπούνι ελαιολάδου τύπου καστίλης
  • Νερό απιονισμένο ή αποσταγμένο
  • Λίγη καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
  • Έναν τρίφτη τυριού
  • Έναν αυγογδάρτη ή blender
  • Αιθέριο έλαιο (προαιρετικά)
Παρασκευή σαπουνιού

  1. Τρίβουμε την μπάρα σαπουνιού με τον τρίφτη τυριού εκεί ακριβώς που τρίβουμε τα κρεμμύδια μας.
  2. Μετράμε την τριμμένη ποσότητα του σαπουνιού έχοντας ως μέτρο το φλιτζάνι του τσαγιού.
  3. Σ' ένα φλιτζάνι του τσαγιού έχουμε βάλει χλιαρό νερό με μισό κουτάλι της σούπας μαύρη ζάχαρη. Τ' ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Νομίζω πως μέχρι τώρα όλα είναι κατανοητά και εύκολα έτσι; Συνεχίζουμε.
  4. Ρίχνουμε σιγά - σιγά το ζαχαρόνερο στο τριμμένο σαπούνι. Θυμάστε που σας είχα πει να μετρήσετε την ποσότητα της τριμμένης μπάρας με μέτρο το φλιτζάνι του τσαγιού; Αυτό έγινε για να γνωρίζετε και την ποσότητα νερού που θα πρέπει να συμπληρώσετε. Γιατί όσο ήταν η ποσότητα της τριμμένης μπάρας τόση ποσότητα χλιαρού ζαχαρόνερου θα πρέπει να συμπληρώσετε.
  5. Σκεπάστε το σκεύος που περιέχει το σαπούνι με το νερό για να μην μπούνε σκόνες.
  6. Ρίξτε κλεφτές ματιές πριν πάτε για ύπνο και καληνυχτίστε το. Αύριο θα τα ξαναπείτε.
  7. Ήρθε το πρωί ή τ' απόγευμα μετά τη δουλειά. Ξεσκεπάζετε το σκεύος που φιλοξενούσε τη σαπουνόμαζά σας και βλέπετε κάτι σαν ζελέ. Αυτό ακριβώς αποζητούσαμε.
  8. Πάρτε τον αυγογδάρτη ή το blender και χτυπήστε απαλά για να λιώσουν και τα τελευταία υπολείμματα σαπουνόμαζας.
  9. Το σαπούνι σας είναι πολύ σφιχτό και σαν να 'χει αλλάξει χρώμα ε; Αυτό ήταν τελειώσατε.
  10. Αρχίστε να ρίχνετε σιγά - σιγά νερό με θερμοκρασία δωματίου στο πηχτό μείγμα σαπουνιού κτυπώντας το με τον αυγογδάρτη.
  11. Κάθε φορά θέλω να ρίχνετε μικρή ποσότητα νερού. Είναι κρίμα να το χαλάσετε τώρα επειδή βιάζεστε.
  12. Δώστε του τη ρευστότητα και υφή που θέλετε.
  13. Βάλτε του αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας, αν και να το αφήσετε όπως είναι θεωρώ πως θα μείνετε ικανοποιημένοι.
  14. Μπορεί να γίνει κρεμοσάπουνο, αφρόλουτρο.
  15. Το υγρό σαπούνι μετά από μερικές μέρες έχει την τάση να πήζει. Το μόνο που θα κάνετε είναι να το ανακινείτε.
Δεν ήταν πανεύκολο; Τον ίδιο τρόπο μπορείτε ν' ακολουθήσετε μ' οποιοδήποτε σαπούνι σάς αρέσει και θέλετε να το κάνετε κρεμοσάπουνο.


Καλές μπουρμπουλήθρες.

Σχόλια