Μαζεύουμε σπόρους και τους αποξηραίνουμε

Όταν για πρώτη φορά θα αποπειραθείτε να συλλέξετε σπόρους από το δικό σας λαχανικό, θα αισθανθείτε τουλάχιστον κυρίαρχοι του κόσμου.
Το να καταφέρεις να μαζέψεις σπόρο γεμάτο υγεία, σημαίνει πως σιγά σιγά σου μπαίνει το σαράκι της εξάρτησης του χώματος που πατάς.
Χωρίς να το θέλεις αρχίζεις και νοιάζεσαι για οτιδήποτε το περιβάλλει κι αλλάζεις ως άνθρωπος. Διαμορφώνεις έναν άλλο χαρακτήρα. Γιατί αλλάζει ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα που είναι γύρω σου.



Σήμερα δεν θα σας γράψω τίποτα περισσότερο από αυτά που δύο ελληνικά sites εδώ και καιρό προσπαθούν να μας μεταλαμπαδεύσουν τις εμπεριστατωμένες γνώσεις τους.
Αυτά είναι το www.ftiaxno.gr και το www.peliti.gr.
Εξάλλου από αυτά έμαθα κι εγώ και μ' αυτά πειραματίστηκα όπως όλοι που ασχολούμαστε με τ' αγροτικά θέματα.

Αυτό που θα προσπαθήσω να σας εμφυσήσω είναι τα λόγια της όμορφης κυρίας Σεβαστής, αγρότισσα της Σαμοθράκης που τώρα πια χαζεύει όλα τα λουλούδια του κόσμου από τον ουρανό.

Όταν θα δείτε να βγαίνει ο πρώτος καρπός από το φυντάνι σας, αυτός που είναι ο πιο γερός, θυμηθείτε τα λόγια της "ποτέ παιδί μου δε θα τον κρατήσεις για σένα, μα θα τον επιστρέψεις στη γη που σου τον έδωσε".
Τον πρώτο αυτόν καρπό θ' αφήσεις να ωριμάσει υπομονετικά και την κατάλληλη στιγμή θα τον μαζέψεις για να τον ξανασπείρεις.

Ξέρετε τι με έμαθε η επαρχία; Να κάνω υπομονή κι όχι με την έννοια της καρτερικότητας, του σκυμμένου κεφαλιού. Με την έννοια πως τα πράγματα δεν θα γίνουν όπως τα θέλεις εσύ, γιατί εσύ είσαι μια κουκκίδα μέσα στο σύμπαν κι ας θεωρείς τον εαυτό σου σπουδαίο. 
Τα πράγματα θα γίνουν έτσι όπως πρέπει να γίνουν κι όταν θα πρέπει να γίνουν.
Αυτό που πολλοί πιστεύαμε όσοι ήρθαμε από Αθήνα πως τα πράγματα που θέλουμε θα πρέπει να γίνουν "χθες" εδώ στην επαρχία βλέπεις πως φαντάζει τουλάχιστον αστείο.
Ότι και να 'χεις προβλέψει ο " Θεός" έχει άλλα σχέδια. Κι εκεί που πιστεύεις πως όλα χάθηκαν πάλι αντιλαμβάνεσαι το πόσο ανόητος είσαι.

Κι όλες αυτές οι βαρύγδουπες φιλοσοφίες ξεκίνησαν από το μάζεμα ενός σπόρου. Φανταστείτε τι έχει να γίνει άμα τον μαζέψετε.

Πληροφορίες  για τη συλλογή και την διατήρησή των σπόρων μπορείτε να πάρετε από ΕΔΩ  και από ΕΔΩ

Θα σας πω ένα μυστικό όταν θα καταφέρετε να διατηρήσετε έναν σπόρο τότε θα έχετε γίνει κι εσείς άθελά σας Δον Κιχώτες. 






Σχόλια