CHERRY MOJITOS



Σαββατόβραδο απόψε, τι καλύτερο από ένα ποτάκι και ξέρετε μου ήρθε η έμπνευση τη μέρα που σας έγραφα το άρθρο για την αποτοξίνωση με τα κοτσάνια κερασιών. Άμα αποτοξινωθείτε ρίξτε το έξω πίνοντας ένα MOJITO!

CHERRY MOJITOS

Υλικα:


  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη


  • 1 1/2 κούπα κεράσια χωρίς κουκούτσια. Αφήστε και κάποια ολόκληρα για διακόσμηση
  • 20 καλοσχηματισμένα φύλλα δυόσμου
  • 2 λεμόνια λάιμ
  • 225 γρ. ή 1 φλιτζάνι τσαγιού ή 11 κουταλιές της σούπας λευκό ρούμι (τι ανάλυση Θεέ μου)
  • αναψυκτικό σόδα,
  • παγάκια (προαιρετικά)


ΟΔΗΓΙΕΣ:


1. Προετοιμάστε ένα απλό σιρόπι, κάτι ώρες νωρίτερα ή και μια μέρα αν αυτό είναι εφικτό. Πώς;
Βράστε νερό, συμπληρώστε την ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει το μείγμα. Βάλτε το στο ψυγείο για να παγώσει.

2. Βάλτε το κρύο σιρόπι που φτιάξατε με τα κεράσια σε μπλέντερ. Σουρώστε και φυλάξτε τον γλυκό πολτό που έμεινε στο σουρωτήρι.

3. Βάλτε 4 με 5 φύλλα δυόσμου στον πάτο κάθε ενός από τα 4 ψηλά ποτήρια που διαλέξατε. Στύψτε το λάιμ  και υπολογίστε το να φτάσει για όλα τα ποτήρια.
Το ίδιο κάντε και με το ρούμι.
Χρησιμοποιείστε ξύλινο γουδοχέρι για να θρυμματίσετε τα φύλλα του δυόσμου, τον χυμό του λάιμ και το ρούμι ταυτόχρονα.

4. Μοιράστε στα 4 ποτήρια τον γλυκό χυμό των κερασιών που φυλάξατε.

5. Γεμίστε τα ποτήρια με τη σόδα. Ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε αφού διακοσμήσετε το χείλος του ποτηριού με κεράσια και μερικά φύλλα δυόσμου.
Αν θέλετε προσθέστε 1 με 2 παγάκια σε κάθε ποτήρι.


Μυστικό:
*Θα είναι καλύτερα να προετοιμάσετε τον χυμό κερασιού μια μέρα νωρίτερα. Βάλτε τον στην κατάψυξη. 

Δεν πάτε καμιά βόλτα που κάθεστε μέσα Σάββατο βράδυ; Αν βρίσκεστε στο κέντρο της Αθήνας περάστε από το bar L'Una Tik Πραξιτέλους 5. Έμαθα τα καλύτερα. Αν και Σαμοθράκη δεν ξεχνώ ποτέ να ρίχνω κλεφτές ματιές στην Αθήνα μου. 

Καλά να μου περάσετε. Και μην ξεχνάτε η ζωή είναι λίγη, διασκεδάστε.

Πηγή: RecipeGirl.com

Σχόλια